van hieraf moet je gaan ...


22/06/2020 - Nieuwe instrumenten in ons aanbod
15/06/2020 - Alle notenleerleerlingen gaan over

Uit de eerste dag inschrijvingen blijkt dat nogal wat ouders zich afvragen of hun dochter / zoon mag overgaan naar het volgende jaar.

Het antwoord is een simpele ja.

Door het wegvallen dan de notenleerlessen sinds halfweg maart, werd het schooljaar voor al onze leerlingen geamputeerd; ze hebben heel wat leerstof gemist. Maar de notenleermonitoren van 2020-2021 weten dat natuurlijk en zullen daar in de lessen van volgend jaar rekening mee houden.

Voor de leerlingen van 4IML in 2019-2020 betekent dit dus dat ze aan het einde van hun notenleercyclus gekomen zijn; zij zwaaien af.

14/06/2020 - Tarieven blijven onveranderd

De tarieven voor het inschrijven blijven voor het zesde jaar op rij dezelfde.

En nog goed nieuws: de technische upgrade van onze website enkele maanden geleden, heeft uiteraard ook effect op het inschrijvingsformulier: het invoeren van de geboortedatum is nu veel gemakkelijker. wink

11/06/2020 - Nieuwe vacatures

Voor het schooljaar 2020-2021 hebben we vacatures voor lesgevers gitaar en piano.

04/06/2020 - Inschrijvingen 2020-2021

De normale inschrijvingen 2020-2021 beginnen op 15 juni en lopen tot 31 augustus.

Lees ook deze kleine lettertjes: de vermelde tarieven zijn nog onder voorbehoud en kunnen vóór 15 juni nog aangepast worden.

In ons aanbod zijn er geen belangrijke wijzigingen ...

... behalve dan dat u dit jaar weer kan inschrijven voor het eerste jaar VML.

Niets zo leerrijk en motiverend als samen muziek maken.
Samenspel. Een groepje van zes tot twaalf leerlingen spelen samen muziek, onder de deskundige leiding van een monitor
. Naargelang jullie reacties hopen we alvast een groep accordeon, een groep gitaar en een groep 'diverse instrumenten' op te starten.

Nog vragen? Iemand van ons kent allicht het antwoord.

14/05/2020 - Wijziging privacyverklaring

We hebben twee kleine wijzigingen doorgevoerd in onze privacyverklaring.

  • e-mailadressen gebruiken we nu ook voor uitnodigingen voor door ons opgezette evenementen die toegankelijk zijn voor het grote publiek;
  • e-mailadressen van oudleerlingen bewaren we nog 5 jaar na afloop van hun laatste inschrijving.
14/04/2020 - Corona

De doortocht van Corona door ons land maakt dat de meeste activiteiten van het JMA zijn stopgezet

Notenleerlessen & Instrumentlessen

Zowel notenleer als instrumentlessen gaan niet meer door tot 3 mei 2020. We volgen hierin het besluit van de regering om alle niet noodzakelijke bijeenkomsten af te lasten. Indien na 3 mei de maatregelen worden versoepeld zullen waarschijnlijk eerst de Instrumentlessen weer doorgaan, met de notenleerlessen zijn we voorzichtiger en volgen we wat de scholen doen.

We hebben nog geen manier gevonden om op afstand op consistente manier kwaliteitsvol les te geven. Voor bepaalde instrumenten is dat moeilijker dan anderen. Daarom hebben we onze monitoren aangespoord te doen wat ze kunnen (op afstand), maar geen vervanglessen op afstand geïmplementeerd.

Terugbetaling deel van uw bijdrage

Concreet betekent dit voor u ook dat een heel aantal monitoren het normale aantal van 27 lessen niet zullen halen. Op het eind van het schooljaar zal het bestuur dit overlopen en u een deel inschrijvingsgeld terugbetalen wat overeenkomt met het deel lessen dat niet gegeven is.

 

Toonmomenten 4-5-6 mei

Ook de toonmomenten begin mei zijn afgelast. De huidige einddatum van 3 mei maakt dat er voor de leerlingen uiteraard veel te weinig voorbereidingstijd zou zijn, zelfs al laten de maatregelen het begin mei mogelijk wel toe. We bekijken of een uitstel naar juni mogelijk is, maar de kans is groot dat de toonmomenten dit jaar niet meer kunnen doorgaan.

 

Concert Maart 2020: 'Annie'

Zowel het concert zelf als alle repetities zijn afgelast, ook hier zal een uitstel naar later in het schooljaar waarschijnlijk niet meer lukken.

 

Uitstap 4IML

Einde mei of begin juni doen de klassen van 4IML traditioneel een uitstap naar het MuziekInstrumentMuseum. Bij gebrek aan belangstelling van de leerlingen de laatste jaren, waren we op zoek naar een alternatieve invulling zoals bijvoorbeeld het bijwonen van een concert. En toen kwam Corona. Deze activiteit zal dit jaar niet doorgaan.

 

Bij vragen kunt u ons steeds contacteren op jma.dehommel@gmail.com